18 mars 2016

St-Martin (Baie Nettlé)
- Un peu de vernis... et fin de l'approvisionnement
- Du 06 au 18 mars
- Jours 2044 à 2056

Semaine 32-33
______________
Aucun déplacement
______________
Principales activités au programme des dernier jours, vernis à l'intérieur de Prana et approvisionnement pour notre départ prochain vers Grenade.

La tâche des vernis se fait ici car la température se prête mieux au séchage et c'est moins chaud pour le travail. Nous avons refait entre autre:

  • La table de cockpit;
  • La table du carré;
  • La table à carte;
  • Mains courantes du comptoir frigo, de l'évier et de la table à carte;
  • Marche pied près du buffet;
  • Rampes de la descente.
Dans le cadre des mains courantes, nous avons du sabler jusqu'au bois et refaire un vernissage complet (8-10 couches)

Sablage et vernis
 de la table de cockpit à gauche
et de la table à carte à droite
Sur la table du carré
donc plus d'espace pour manger

Sablage et vernis de la main courante de la table à carte

Sablage et vernis du marche pied et du dessous de la table à carte (section plancher)

Produit fini...

Préparation de la table du carré

Table terminée 

Préparation main courante évier

Presque terminé - 10 couches de vernis

Ce travail nécessite plusieurs jours et comme nous touchions:
  • aux tables, nous avons du manger assiette en main;
  • à la section de l'évier, nous avons du faire la vaisselle dans un sceau.
Notre coin repas pour les derniers jours
Chacun de son côté

Louise à la vaisselle

Attention à la gîte nous pourrions perdre une assiette

Entre les 2 couches journalières, nous avons complété l'approvisionnement ce qui nous permettait de prendre une bonne bouffée d'air frais.

Trouver l'erreur

Gros avitaillement au super Carrefour.
Bonne marche et bon exercice pour le capi.

Le retour avec les victuailles
Heureusement que nous avons un chariot

Et dire que nous ne faisons rien
Arrivé à l'annexe après 15 min de marche avec une bonne charge
Un plein panier et il faut calculer la place au fur et à mesure des courses.
Il reste à faire la route à travers le lagon
et tout ranger le plus rapidement possible pour les portions congelées...



14 mars 2016

CUBA: Entrée et formalités

Capsule technique CUBA

Merci Jean-Pierre à Bleu Marie pour ces informations

Formalité d'entrée à Cayo Largo.

  • Doit aller au quai
  • Quai en mauvaise état Prévoire bare-battages et défenses
  • Nouveau Prix à partir du 2016-03-01
    • 75$/Pers
    • 50$/bateau
    • Inspection aliments et fruits/légumes: Normalement aucun fruits/légumes ni viande/poulet n'est permis. Toutefois, c'est possible (Coût de 10$/agent)


5 mars 2016

St-Martin (Baie Nettlé)
- Apéro au programme ...
- Du 28 février au 05 mars
- Jours 2037 à 2043

Semaine 31
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Aucun déplacement
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Dimanche 28 février. La semaine commence comme à l'habitude. Un après-midi de jeux (Train Mexicain à la sauce Québécoise) pour Louise avec ses comparses sur Odela. Le jeux s'arrête à 16:00 et les gars et les filles se rejoignent à la piscine du Mercure. Se joignent à nous, les Gobe-Sous, Oceane II, Dame Licorne, Odela, Jolie, Julie, Panache et Saphir. Encore un bon Mojito pour Louise et une bière pour moi Denis. Un peu de tristesse car Panache nous quitte pour remonter vers le Québec.

Mardi, 1 mars, grand départ pour Panache. Un dernier aurevoir et notre prochaine rencontre aura lieu chez eux l'été prochain. Nous leur souhaitons une belle navigation. En après-midi, Gulliver sort également du mouillage pour aller faire quelqeus mouillages autour de St-Martin avec sa visite.




Mercredi, 2 mars, c'est autour de Odela de quitter le mouillage avec sa visite. Comme Gulliver, ils seront autour de St-Martin pour quelques jours.

Nous ne somme plus beaucoup de notre gang mais nos fidèle amis de Jolie Julie sont toujours à nos côtés.

Jeudi 3 mars, grosse journée pour les Prana. Malgré le ciel menaçant, nous allons faire le lavage très tôt. De retour au bateau pour vers 8:45h, c'est le temps du séchage qui se fait très rapidement. Puis, après une petite pluie, le reste de la matiné reste douteuses côté météo. 

En PM, nous allons revérifier la route côté lagon français car selon Saphir, le canal semble avoir bougé puisqu'il a accroché à deux reprises dernièrement (à marée très basse). Ipad muni d'un GPS, la cartographie Navionics et Garmin et sondeur en main, nous partons avec l'annexe pour l'exploration. Le soleil est maintenant présent ce qui nous permet de voir facilement le canal par la couleur de l'eau. Après plusieurs passes, la nouvelle route est un peu plus au nord que la précédente. (Voir ce lien pour la route mise-à-jour).

Puis, petite visite sur Dame Licorne et Oceane qui sont ancrés près du pont Causeway. Une bière sur chacun... (une Heineken car c'est le temps de la Heineken Regata ici). Le temps passe vite et le temps nous manque pour rendre visite à Gobe-Sous. Nous prenons tout de même le temps de les saluer mais la bière sera pour une prochaine fois.

Vendredi 4 mars
Encore gris ce matin. Denis entreprend d'installer une bande de lumière LED dans le cockpit. Nous nous procurons une bande de plastique pour coller les LED. En PM, pour l'installation, il faut passer un fil de la console jusqu'au Bimini. l'après-midi y passera. Puis en fin de journée, nous allons sur Saphir pour un apéro dînatoire. Un autre bon moment.


Diane et Pierre, nos hôtes

Une belle table... miam miam!
Samedi 5 mars
Denis est prêt à débuter son vernis mais les travaux devront attendre demain car nous recevons pour l'apéro Suzanne et Daniel du voilier Marinade (Petit nouveau de la couvé 2015-2016) ainsi que Marie-Claire et Michel de Jolie Julie. Les apéros sont souvent dînatoire et cette soirée ne fait pas exception. La soirée se prolonge jusqu'à 21:00h. Marie-Claire et Michel n'ont pas d'égal pour rendre la conversation agréable.

Les apéros se bousculent cette semaine car les amis navigateurs quittent vers le nord ou vers le sud.

Capsule technique T&C (2016-03)

Merci Dinae et Richard (Rodignard) pour ces informations

SOUTH SIDE MARINA - PROVO T&C
Mars 2016 - Rodignard (Diane et Richard) mentionnent que c’est très simple au niveau des formalités et les douaniers viennent directement à la marina
Prendre un court séjour – maximum 7 jours et si l’on décide de quitter la 5ème journée on appelle à la marina et le douanier se rend sur place pour effectuer la clearance OUT

Richard nous dit: Bob le responsable de la marina est extrêmement accueillant et fort sympathique, il va même nous aider avec sa voiture demain après-midi pour finaliser l'épicerie et quelques achats locaux. C'est lui qui a communiqué avec les agents frontaliers, service incroyable.

IMPORTANT d’entrer à la MARÉE HAUTE - très peu profond ou s’ancrer plus au large de la marina et d’y aller en dingy si tirant d’eau de 6.5 pieds



PORT D’ENTRÉE AUX T&C

South Side Marina is situated on the south coast of Providenciales, Turks and Caicos Islands, just 40 minutes sailing time from Sapodilla Bay and on the direct route from Florida to the Virgin Islands, almost exactly midway between the two.
We are here to make your time both at the marina and on Providenciales as comfortable, convenient and pleasant as we can.

Owner and General Manager: Bob Pratt

Phone Numbers:
649-231-4747 (Bob's Mobile)
649-946-3417 (Office and Fax)

Email: southsidemarina@gmail.com


Radio call sign:
Southside Marina. Contact on Ch 16
Switch to working channel as directed


Street Address:
26 Turtle Tail Drive, Venetian Road, Providenciales
Mailing Address: South Side Marina Ltd.
PO Box 229
Providenciales, Turks and Caicos Islands, British West Indies
Land approach: From downtown Provo, go East on Leeward Highway and turn RIGHT at roundabout signposted Venetian Road. Continue on Venetian Road for approx 1 mile past end of paved road. Look for concrete driveway on RIGHT marked “Southside Marina and “26”. Turn RIGHT up driveway, over hill and down to Marina. Office is situated on right.


Rates Season 2013-2014

DAILY MOORAGE RATES
Regular Slip $50.00 per day
Oversize Slip $75.00 per day
(Vessels greater than 15ft 6" beam or 50ft overall length)

MONTHLY MOORAGE RATES
Regular Slip $1000.00 per month
Oversize Slip $1500.00 per month

LONG TERM MOORAGE RATES
Regular Slip $700.00 per month (min 6 months)
Oversize Slip $1050.00 per month (min 6 months)

DINGY DOCKING
Docking Only $5.00 per day
Docking plus Day Pass $20.00 per day

HARDSTANDING STORAGE
Boat on Trailer $125 per month
Trailer Only $40.00 per month

SERVICES
Electricity $0.56 per KW + variable fuel surcharge
Water $0.15 per gallon
Wi Fi $5.00 connection plus $1.00 per day
Laundry $5.00 per wash, $5.00 per day
Garbage Disposal $2.00 per bag (included in dockage)

CRANE
Lift Out / Lift In $80.00 per movement
Other use $75.00 per hour

SUPPLIES
Water $1.00 per bottle
$2.50 per gallon

HAPPY HOUR IS AT 5:00PM DAILY UNDER THE GAZEBO
BRING YOUR OWN DRINKS

• Diesel and gasoline fuel, 2 stroke oil
• Reverse Osmosis water in hose
• Bathroom with shower
• Wi-Fi internet – ask for password
• Temporary cell phone rental
• Nearby supermarket and liquor store
• Weekly cruisers’ BBQ. Wednesday evenings 6.00 pm
• Cruisers’ exchange library
• Ice and bottled water
• Laundry: self service washer and dryer
• Daily cruisers’ net and weather forecast. Channel 72 at 7.30am
• Taxis and rental cars on call
• Medical, dental and veterinary services in vicinity
• Scuba diving adventures

RECOMMENDED SHOPPING AND SERVICES
Please note that there are many other providers on Providenciales, most of whom may be found in the local telephone book. These below are the ones we generally use and like ourselves.

Grocery IGA Graceway Supermarket, Leeward Highway » visit website

Liquor IGA Supermarket or Wine Cellar, Leeward Highway » visit website

Marine Store Walkin Marine, Blue Hills Road, Downtown Tel: (649) 946-4411
Hair New Waves Hair Salon, Leeward Highway Tel: (649) 946-4826
Car Rental Scooter Bob, Turtle Cove Marina (Will deliver and pick up) Tel: (649) 946-4684
Cinema Leeward Highway (up to date releases) Tel: (649) 941-3541 » visit website

DVD Rental Video wave, Turtle Cove Tel: (649) 941-4946
Pizza take out Pizza Pizza, Cinema Plaza, Leeward Highway Tel: (649) 232-1068
Hardware Do It Centre, Leeward Highway
Packages and letters Fedex, Leeward Highway Tel: (649) 946-4682 » visit website

Medical Associated Medical Practices, Medical Building,
Leeward Highway Tel: (649) 946-4242 » visit website

Dentist Medical Building, Leeward highway Tel: (649) 946-4321 » visit website

Airlines Provo International Airport Tel: (649) 941-5670 » visit website

Bookstore Unicorn Books, Leeward Highway, by IGA Tel: (649) 941-5458
Veterinarian Turks and Caicos Veterinary Services, Peggy Lane Tel: (649) 946-4353
Animal Rescue TCSPCA, Susie Turn, Leeward Highway Tel: (649) 941-8846 » visit website

Dive Companies located at or near South Side marina
Caicos Adventures (649) 941-3346 » visit website

Provo Turtle Divers (649) 946-4232 » visit website

Flamingo Divers (649) 946-4193 » visit website

Ocean Vibes (649) 331-1104 » visit website

Restaurants and bars The islands main industry is tourism and there are literally dozens of restaurants and bars to choose from. Most advertise in the enclosed magazine, but here are just a few favorites:
Bob's Bar, At South Side Marina. Situated up the driveway overlooking the marina.
Da Conch Shack, Blue Hills Road. Very casual island style on beach Conch and seafood only. Recommended for lunch. (649) 946-8877 » visit website

The Tiki Hut, Turtle Cove Marina. You will find at least one of us here every Friday night. Wednesday is rib night. Breakfast at weekends. (649) 941-5341 » visit website

Mango Reef, Grace Bay. Resort poolside restaurant and bar. Best lunch menu on island. (649) 946-8200 » visit website

Coco Bistro, Grace Bay. Expensive, but for a great night out in a tropical garden setting, can’t be beaten. (649) 946-5369
Sibonne (Bay Bistro), Grace Bay. Pleasant lunch time venue, excellent evening menu. Also serves excellent Breakfast with best view on island. (649) 946-5547 » visit website

Magnolia, Susie Turn, Bar and restaurant (pricey). Best evening view over Turtle Cove.
Caicos Cafe, Grace Bay. Recently changed ownership from French to Italian. Excellent menu, especially appetizers. (649) 946-5278
Vino Tiempo, Grace Bay. Sophisticated, quiet and comfortable Wine bar. Light but delicious appetizers only. (649) 946-8466
Vix, Grace Bay. next door to Vino Tiempo. Interestingly different menu. Good for lunch or supper. (649) 941-4144

4 mars 2016

Capsule Technique, Routes St-Martin (MAJ 2016-03)

Routes à St-Martin
Au plaisir de vous revoir dans notre mouillage...
ATTENTION: Modification des points pour l'entrée française
Ajout du point 6A et modification des points 7 et 8



LAGON Entrée côté Français (Sandy Ground jusqu'à l'Hotel Mercure)

SXM LAGON FR:01 18°03.790 N 063°05.838 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:02 18°03.736 N 063°05.836 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:03 18°03.700 N 063°05.775 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:04 18°03.654 N 063°05.690 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:05 18°03.609 N 063°05.602 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:06 18°03.550 N 063°05.519 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:06A 18°03.455 N 063°05.586 W 2016-03-05
SXM LAGON FR:07 18°03.414 N 063°05.629 W 2016-03-05
SXM LAGON FR:08 18°03.269 N 063°05.822 W 2016-03-05
SXM LAGON FR:09 18°02.769 N 063°05.913 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:10 18°02.912 N 063°06.447 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:11 18°02.995 N 063°06.701 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:12 18°03.003 N 063°06.728 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:13 18°03.199 N 063°06.917 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:14 18°03.542 N 063°06.961 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:15 18°03.637 N 063°06.961 W 2012-12-30

LAGON Entrée côté Français (Sandy Ground jusqu'à l'Hotel Mercure - racourci)

Dabord suivre les points de la route précédente
SXM LAGON FR:01 18°03.790 N 063°05.838 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:02 18°03.736 N 063°05.836 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:03 18°03.700 N 063°05.775 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:04 18°03.654 N 063°05.690 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:05 18°03.609 N 063°05.602 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:06 18°03.550 N 063°05.519 W 2012-12-30
SXM LAGON FR:06A 18°03.455 N 063°05.586 W 2016-03-05
SXM LAGON FR:07 18°03.414 N 063°05.629 W 2016-03-05
SXM LAGON FR:08 18°03.269 N 063°05.822 W 2016-03-05 

Puis suivre les points de cette route
SXM LAGON FR2:01 18°03.237 N 063°06.032 W 2012-12-30
SXM LAGON FR2:02 18°03.244 N 063°06.285 W 2012-12-30
SXM LAGON FR2:03 18°03.251 N 063°06.539 W 2012-12-30
SXM LAGON FR2:04 18°03.264 N 063°06.609 W 2012-12-30
SXM LAGON FR2:05 18°03.318 N 063°06.721 W 2012-12-30
SXM LAGON FR2:06 18°03.398 N 063°06.814 W 2012-12-30
SXM LAGON FR2:07 18°03.593 N 063°06.956 W 2012-12-30

LAGON Entrée côté Hollandais Simpson Bay jusqu'à l'Hotel Mercure)


SXM LAGON HOL:01 18°02.030 N 063°05.894 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:02 18°02.139 N 063°05.687 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:03 18°02.170 N 063°05.627 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:04 18°02.317 N 063°05.432 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:05 18°02.433 N 063°05.455 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:06 18°02.492 N 063°05.504 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:07 18°02.516 N 063°05.514 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:08 18°02.650 N 063°05.515 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:09 18°02.667 N 063°05.526 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:10 18°02.690 N 063°05.538 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:11 18°02.701 N 063°05.557 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:12 18°02.699 N 063°05.592 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:13 18°02.699 N 063°05.641 W 2012-12-30
SXM LAGON HOL:14 18°02.725 N 063°05.801 W 2012-12-30

Puis suivre ces points de la route Lagon FR ci-haut
SXM LAGON FR:09 18°02.769 N 063°05.913 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:10 18°02.912 N 063°06.447 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:11 18°02.995 N 063°06.701 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:12 18°03.003 N 063°06.728 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:13 18°03.199 N 063°06.917 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:14 18°03.542 N 063°06.961 W 2012-12-30 
SXM LAGON FR:15 18°03.637 N 063°06.961 W 2012-12-30 



OYESTER POND




LW-SXM OSTER:01 N18°03.022 W063°00.421
LW-SXM OSTER:02 N18°03.047 W063°00.457
LW-SXM OSTER:03 N18°03.054 W063°00.520
LW-SXM OSTER:04 N18°03.056 W063°00.629
LW-SXM OSTER:05 N18°03.058 W063°00.662
LW-SXM OSTER:06 N18°03.067 W063°00.690
LW-SXM OSTER:07 N18°03.090 W063°00.732
LW-SXM OSTER:08 N18°03.128 W063°00.749
LW-SXM OSTER:09 N18°03.249 W063°00.801
LW-SXM OSTER:10 N18°03.270 W063°00.820
LW-SXM OSTER:11 N18°03.281 W063°00.862

PINEL

LW-SXM-PINEL1 18°06.196 N 062°59.877 W
LW-SXM-PINEL2 18°05.619 N 063°00.981 W
LW-SXM-PINEL3 18°05.964 N 063°01.018 W
LW-SXM-PINEL4 18°06.246 N 063°01.006 W




29 févr. 2016

Nouvelles des Navigateurs: PROTOCOLE DE SÉCURITÉ ENTRE GRENADE ET TRINIDAD

Nouvelles des Navigateurs: PROTOCOLE DE SÉCURITÉ ENTRE GRENADE ET TRINIDAD: Caribbean Yacht Security: New protocols and arrangements for your safety when transiting near Trinidad and Tobago By Trinidad & Tobago...

FORMALITÉS: USVI, Vierges Espagnols, Puerto Rico

Formalités USVI et Puerto Rico

Pour les numéros de téléphones visiter ce lien:

________________________

Puerto Rico and the U.S. Virgin Islands
The U.S. Customs and Border Protection (CBP) has implemented enhanced security procedures for small boat arrivals. This increased enforcement posture requires physical reporting to a designated local CBP office when returning from foreign ports or locations for a face-to-face inspection, unless enrolled in an alternative inspection program that would allow arrival reporting by phone.

Alternative Inspection Programs Accepted in Puerto Rico and U.S. Virgin Islands

Local Boater Option (LBO) Program
Participants in this program may report their arrival to CBP by calling one of the locations mentioned below. Participants in this program may be exempt from reporting for an in-person inspection, unless directed by a CBP officer. Participation in the LBO program does not exempt boaters from decal requirement.

Also, CBP has implemented the Small Vessel Reporting System (SVRS); available to all U.S. citizens, nationals and lawful permanent residents; Canadian citizens and permanent residents of Canada who are nationals of a Visa Waiver Program country. SVRS is a web-based automated on-line reporting system created for LBO participants to expeditiously report their intended arrivals from foreign. In addition, the web-based system will facilitate the enrollment of new applicants for SVRS. New applicants will be able to enroll and make an appointment for a face-to-face interview with a CBP Officer at an authorized reporting location of their choosing. Once participation in SVRS is granted by CBP, the participant will receive an email with their SVRS number and instructions for setting their initial password for SVRS. Current LBO participants must apply on-line for a password to access the float plan functions of SVRS.

Pleasure Boat Clearance Procedures

Clearance procedures for pleasure boats arriving at the United States from foreign port include:

Arrivals to the US Virgin Islands from a foreign port and,
Arrivals to Puerto Rico (including Vieques and Culebra) from the US Virgin Islands and foreign ports
What information do I need to provide when I call?

The Master of the vessel must report arrival via telephone immediately upon arrival to a designated inspection site within the jurisdiction of Puerto Rico (including Vieques and Culebra) and the US Virgin Islands. See below telephone numbers.

LBO registration number or Float Plan Number (if applicable)
Name, date of birth and citizenship of all persons on board (including passport number and visa information if applicable)*;
Name of the boat and/or boat registration number and nationality
CBP user fee decal number (if vessel is 30 feet or longer);
If qualified foreign vessel, cruising license number
Return contact number
Designated Sites for Inspection at Ports of Entry for Private Boats Operators:

Puerto Rico

The telephone number to report arrival seven days a week is 1-877-529-6840Call: 1-877-529-6840 or (787) 729-6840Call: (787) 729-6840, manned from 0800 until 2400. After hour arrivals, leave a brief message with boat name, registration number, date and time of arrival and a return telephone number. If no return number or the number is international, please call again after 0800 upon arrival. You will be advised with instructions on entering procedures according to normal hours of the below inspection sites.

U.S. Virgin Islands

Telephone number to report arrival seven days a week are:

St Thomas: 1 877 305-8774Call: 1 877 305-8774
St. John: 1 877 305-8775Call: 1 877 305-8775
St. Croix: 1 340 773-1011Call: 1 340 773-1011 (day time) and 1 340 773-1490Call: 1 340 773-1490 (after business hours)
After hour arrivals, leave a brief message with boat name, registration number, date and time of arrival and a return telephone number. If no return number or the number is international, please call again after 0800 upon arrival. You will be advised with instructions on entering procedures according to normal hours of the below inspection sites.

Designated Sites for Inspection in Puerto Rico (Including Vieques and Culebra)

Port of Fajardo
Puerto Real Municipal Pier
In front of the Custom House
(787) 863-0950Call: (787) 863-0950
(787) 863-0102Call: (787) 863-0102

Vieques Station
Mosquito Pier
(787) 741-8366Call: (787) 741-8366
Alternate: (787) 863-0950Call: (787) 863-0950

Culebra Station
Dewey Dock Ensenada Honda
(787) 742-3531Call: (787) 742-3531
Alternate: (787) 863-0950Call: (787) 863-0950

Port of Ponce
Ponce Pier
Caribbean Image Marina
(787) 841-3130Call: (787) 841-3130
(787) 841-3131Call: (787) 841-3131

Port of Mayagüez
Mayagüez Seaport
(787) 831-3340/3368/3369/3370
(787) 882-3556/76 (Airport Phone#)

Port of San Juan
San Juan Marinas:
San Juan Bay Marina
Club Náutico de San Juan
Cangrejos Yacht Club
1-877-529-6840Call: 1-877-529-6840
Alternate: (787) 729-6840Call: (787) 729-6840

Designated Sites for Inspection in USVI

Port of St. Thomas
Edward Wilmoth Blyden Marine Terminal
1 877 305-8774Call: 1 877 305-8774

Port of St. John
Cruz Bay CBP Terminal
1 877 305-8775Call: 1 877 305-8775

Port of St. Croix
Gallows Bay, St. Croix
1 340 773-1011Call: 1 340 773-1011 (day time)
1 340 773-1490Call: 1 340 773-1490 (after business hours)

Decal Information

Decals are stickers that are placed on all private aircraft and private vessels (30 feet or more in length) as proof that the User Fee for entry into the U.S. has been paid for the calendar year. If a vessel or aircraft does not have a decal upon entering the U.S., an application must be completed and a User Fee purchased when reporting to CBP. Participation in the LBO program does not preclude the decal requirement. In order to obtain your decal you can login to our web page or submit a paper application:

Login to Web Page
Decal and Transponder Online Procurement System (DTOPS)

Paper Application

CBP sent User Fee renewal applications to all customers who purchased calendar year User Fees. The renewal application will list all the information the customer provided for the purchase of the User Fees. Instructions are included for the completion of the application. Incorrect information should be revised and missing information should be provided on the pre-printed renewal application. We recommend that applicants provide all information requested, per the instructions, to avoid CBP having to return the application without a decal/transponder. Please contact the User Fee Help Desk at (317) 298-1245Call: (317) 298-1245 or email for free assistance: decals@dhs.gov.

If you do not receive a renewal application in the mail, you may obtain an "Annual User Fee Application for vessels or aircraft" (CF-339) from a local CBP port office or by calling User Fee Help Desk at (317) 298-1245Call: (317) 298-1245. "Annual User Fee Applications for commercial vehicles (trucks)" may only be obtained by calling the User Fee Help Desk at (317) 298-1245Call: (317) 298-1245 or email. decals@dhs.gov

Failure to Report:

Failure to report can result in civil penalties as defined in Title 19, Unites States Code Section 1436, to include a penalty of $5,000 for the first violation and $10,000 for each subsequent violation with the conveyance subject to seizure and forfeiture. In addition, to being liable for a civil penalty, any master who intentionally commits a violation under subsection (a) of the above stated section, upon conviction is liable for a fine of not more than $2,000 or imprisonment for one year or both.